Terug naar hoofdmenu | Categorie: Actueel

HSV het Zwartewater maakt vissen voor iedereen toegankelijk.

22 juli 2024

Vrijdagmiddag 28 juni is de onlangs opnieuw gerealiseerde vissteiger van HSV het Zwartewater officieel geopend door wethouder Maarten Slingerland. Daar werd gretig gebruik gemaakt van heren van het woonzorgcentrum de Meente Genemuiden. Tijdens de bouw van het nieuwe clubhuis ontstond het plan van de nieuwe steiger. Er was een oude steiger welke niet voldeed voor mindervalide mensen. Er moest dus een steiger komen die ook toegankelijk was voor leden met een rolstoel of rollator.

Zo gezegd zo gedaan, door impulsen uit het bedrijfsleven was het financieel haalbaar op een mooie steiger te realiseren nabij het clubhuis. Waar de vrouwen in de Meente breien en haken kunnen de heren nu een hengeltje uitgooien. Ze kunnen nu met de bus hier naar toe komen en op 15 meter afstand is een toilet en koffieruimte. Dit zijn ideale omstandigheden voor een mooi dagje vissen.

Wethouder Slingerland opende de steiger en noemde het fantastisch dat hengelsporter vissen voor iedereen toegankelijk maakt. De vereniging en het bedrijfsleven hebben hier de schouders onder gezet met een fantastisch resultaat.

Voorzitter Jan Beens nam ook nog even het woord en sprak een dankwoord uit naar bedrijven en stichtingen die het mede hebben mogelijk gemaakt.

De bedrijven en stichtingen die ons hebben gesteund zijn:

  • Waterschap Drents Overijssels Delta
  • Rabobank
  • Groothuis Bouwgroep (stichting Meros)
  • Condor Group
  • Tebezo Waterbouw en Nautische dienstverlening
  • Gemeente Zwartewaterland

Klik hier voor een reportage van nieuwssite Breman.net

Reportage van nieuwssite www.Genemuidenactueel.nl
HSV Genemuiden

Hengelsportvereniging Het Zwarte Water